Recept van Jeroen Poppe

Chef bij

Eetalage, Aalter

.

Bereidingstijd

30 minuten

Seizoensgroente | Brasvar gehakt | Graantjesmosterd

Ingrediênten voor 4 personen:

 

1 Kg Brasvar-gehakt

2 eieren

2 eetlepels Panko (chapelure)

Groenten: paprika, venkel, bloemkool, wortel, rode ui, sjalot,
bataat (zoete aardappel)

Handvol bieslook

Handvol Peterselie

2 tenen look

2 stukken ui

Tijm

Laurier

Peper & zout

2 eetlepels graantjesmosterd

Paprikapoeder

Curry madras

Olijfolie

Boter

 

Bereiding familieschotel:

Ui fijnsnijden, aanstoven en laten afkoelen. 
Gehakt mengen met de gestoofde uien, eieren, panko, bieslook, peterselie, graanmosterd, fijngesneden look, verse tijm, peper & zout. 

 

Meng alles goed en draai balletjes!

 

De groenten schoonmaken en in grove stukken snijden (de harde groenten iets kleiner). Vervolgens de groenten mengen met een goede scheut olijfolie, tijm, laurier, peper, zout, curry madras, paprikapoeder. 

 

Gaar de groenten 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.

 

Bak de balletjes kort aan in boter en voeg ze de laatste 10 min. toe aan de groenten in de oven.

 

Alles in een mooie grote schaal dresseren en gezellig samen aan tafel smullen ...

Smakelijk!

Print dit recept